top of page

Lakken en vernissen

De alliantie tussen de beheersing van hout en de details van de afwerking

Met jarenlange ervaring in het ontwerpen en vervaardigen van op maat gemaakte meubels, hebben we in de loop van de tijd een lakservice ontwikkeld om ons aanbod te perfectioneren.

Lakken is een moderne afwerking die zorgt voor een gladde, zachte uitstraling en gevoel op de voorkant van uw meubel. Deze hoogwaardige afwerking is verkrijgbaar zoals elke verf in mat, satijn of glanzend.

 

Ook lakken wij in de cabine de verschillende houtsoorten die wij gaan gebruiken bij het ontwerpen van uw keukendeuren, maar ook uw trappen, binnendeuren en diverse meubels.

Er zijn maar weinig schrijnwerkerijen die een gelakte afwerking voor massief hout kunnen bieden. Een stofvrije lakcabine is immers essentieel om een onberispelijk resultaat te garanderen. Daarom zul je veel mensen tegenkomen die een geoliede afwerking aanbieden, vooral bij de kwaliteitsproducten van het merk RUBIO, die wij ook gebruiken.

313025202_682681543427893_3398729253214910378_n_edited.jpg

Het verschil tussen vernis en olie als houtbehandeling

De lak beschermt het hout langdurig. Het wordt in 2 of 3 lagen gespoten, sluit de poriën van het hout en beschermt het tegen alle externe agressies. Eenmaal aangebracht hoeft u de steun niet meer regelmatig opnieuw te beschermen.

In vergelijking met de oliebehandeling die regelmatig vernieuwd moet worden. De olie verwarmt de natuurlijke kleur van het hout en kan ook worden getint. Het zal altijd een satijnen uiterlijk hebben. Terwijl de lak ook de kleur van het hout enigszins verwarmt, maar mat, satijn of glanzend kan zijn. Om het hout te kleuren, is het mogelijk om het te beitsen voordat u het gaat vernissen. De vernissen die wij gebruiken zijn gegarandeerd UV-bestendig gedurende 10 jaar.

bottom of page